™ Com em preparo per l'examen de Selectivitat? | Preguntes sobre els exàmens de Selectivitat
la xarxa social dels universitaris, presenta:

Notes de tall de les Universitats

Totes aquestes dades són aportades per Patatabrava.com, la xarxa social dels universitaris. Registra't ara per conèixer la gent que vindrà amb tu a classe, per demanar recomanacions als teus companys de cursos superiors, o per veure com són els apunts
Entra a Patatabrava.com

Com em preparo per l'examen de la Selectivitat?

Abans de començar a estudiar, pensa quines són les metes concretes que vols aconseguir. Escriu-en un foli i penja'l davant la teva taula de treball per animar. Quan tinguis clar per què vols estudiar, fes una planificació escrita. Anota com et vas a organitzar per aconseguir les metes proposades. Tingues en compte quant temps real tens per dedicar cada dia. Pots fer un horari en què anotis les assignatures i el temps que vas a dedicar a cada sessió d'estudi. Et convé:

 • Fer descansos de 10 minuts cada hora i mitja, per augmentar el rendiment en cada sessió d'estudi.

Procurar ser equilibrat en el temps que dediques a estudiar ia activitats d'oci. És a dir, no és recomanable ni deixar passar els dies sense estudiar, ni dedicar tot el temps disponible a preparar Selectivitat. ¡Estudia el temps necessari però no t'oblidis de deixar cada dia una estona per descansar! L'ideal és que deixis el lleure per a després d'estudiar. Així, a més de servir com a recompensa per l'esforç realitzat, podràs relaxar-te fent una cosa que et "desconnecti" de l'estudi.

 • Anotar què dies vas a realitzar repassos del que ja has estudiat per evitar que se't oblidi. L'ideal és fer, almenys, 5.
 • Anota les dates de Selectivitat per deixar-te uns dies lliures. Així disposaràs d'aquest temps de sobres en cas que sorgeixin imprevistos. Si compleixes amb la planificació, dedica aquests dies a fer més repassos.
 • Pots modificar la planificació totes les vegades que sigui necessari depenent de les teves necessitats.

Quan tinguis el teu pla fet, podràs començar a estudiar. Perquè ho facis de forma més activa i augmentis les teves capacitats de concentració i rendiment, el més eficaç és que facis els següents passos: prelectura; lectura; subratllat; esquemes, resums, i repassos.

Per augmentar la teva seguretat i evitar l'ansietat davant la selectivitat, pots entrenar per als exàmens. Posa't models de proves d'altres anys i veure que estàs fent la Selectivitat (com més realista sigui la simulació, millor). Així podràs conèixer de forma objectiva fins a quin punt controles ja la informació. Recorda que també has de cuidar la teva alimentació i la qualitat del son per millorar el teu rendiment intel lectual.

Estratègies i tècniques per utilitzar els dies abans

Quan s'aproxima la data de Selectivitat, l'ideal és que et centris en el teu cura personal: dormir bé, menjar el necessari i realitzar activitats de lleure. També hi ha exercicis de relaxació.

 • En el temps d'estudi, convé que facis repassos generals i et entrenis per els exàmens.
 • Comprova les dades relatives al dia de l'examen i preveu possibles imprevistos.
 • El dia abans el millor és que facis activitats relaxants que t'ajudin a estar més tranquil.

Just abans de començar la Selectivitat

 • Evita consumir estimulants. Lluny d'ajudar-te, poden fer que la teva capacitat de rendiment disminueixi.
 • Abans de sortir de casa, comprova que portes tot el necessari per realitzar els exercicis. Per descomptat, no oblidis el DNI.
 • Sal de casa amb temps per no entrar nerviós a l'examen per arribar apurat. Sempre pot haver imprevistos d'última hora. Tingues en compte.
 • Just abans d'entrar a l'examen, convé que evitis els comentaris d'última hora. El que no saps ja, no ho vas a aprendre en l'últim moment i et posaràs nerviós. Et recomanem que portis música per relaxar-te. Tingues pensaments positius. Pensa que t'has preparat i et sortirà bé.